Tercera sessió_Definint un relat compartit

Resum de la tercera sessió del dia 15 de juny realitzat per la Yerba a partir de les notes preses per l’Alba.

En primer lloc, fem una breu presentació tant del grup com del procés de treball desenvolupat a les sessions anteriors del taller, donat que hi ha dues persones que s’han incorporat al grup i que avui participen per primera vegada (la Roca i la Yerba).

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Després de que les noves companyes fem un breu itinerari per l’exposició de la Bouchra Kalili, tot el grup ens centrem en la sessió d’avui. La proposta és treballar a partir dels relats construïts a la sessió anterior i que han donat peu a una conjunt de frases que disposem damunt de la taula en forma de fragments barrejats del que es va dir . Treballem per parelles i trios, identificant quines frases ens criden més l’atenció i triant una breu selecció (3-4 per grup).

A continuació, ens tornem a mirar les frases, partint de la situació i context de treball de cadascú, identificant des d’on parteix la nostra mirada professionalitzada, des d’un sector o servei en concret, i buscant un tema que sigui comú a totes les frases que hem seleccionat. En aquest moviment continuem durant 10 -15 minuts, treballant al petit grup, fins que arriba el moment de posar-ho en comú, i compartir.

El petit grup format per la Carmela, la Roca i la Claus han trobat sota les seves frases la idea dels aprenentatges com a procés de construcció i deconstrucció, on tenen molt a veure les emocions, principalment a l’etapa de la infantesa.

La parella formada per l’Alba i l’Anna ha identificat l’experiència migratòria com a viatge interior, des dels desitjos fins a la consecució d’uns objectius, on juguen un paper molt important els estereotips.

La parella formada pel Jordi i la Yerba parlen de la necessària negociació que existeix durant un procés de canvi; en sentit intern (entre les expectatives i la posterior realitat) i en sentit extern, en relació a les expectatives de l’entorn social (en origen i al lloc d’arribada) i entre la cultura d’origen i l’autòctona.

Posant tots els temes en comú, arribem a la conclusió que el que comparteixen és el fet d’esser processos de canvi, que lògicament són més complexos a mesura que se’ls afegeixen més variables, tant internes de la persona com externes, de la seva relació amb el context socio-cultural; en aquest sentit, entenem que la cultura és el software de les relacions humanes, que si bé s’aprèn, també es pot crear i re-crear per adaptar-la a les situacions i desitjos canviants d’un grup humà.

Finalment, l’exercici ens porta a parlar una mica de com relacionar tot això, amb la nostra pràctica professional des de cadascú dels nostres serveis i projectes. Cada persona ha anat introduint les primeres idees que te vers això, tot i que és pel proper dia que això s’haurà de concretar.

Anuncis
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s