Presentacions_ Associació de Familiars d’Alzheimer de Tarragona

El juliol de 1998 es va constituir l’AFAT, sorgida d’una de les cinc seus que es formaren a partir de l’AFAC. L’objectiu és facilitar i millorar l’assistència dels malalts amb demència per poder mantenir una qualitat de vida digna, procurant que els serveis sanitaris, socials i altres poders públics siguin operatius a favor dels mateixos malalts. Assessorar, informar i educar els familiars en qüestions legals, econòmiques, mèdiques, socials i ètiques és la seva finalitat.

La proposta vol mostrar els canvis que es produeixen en l’àmbit organitzatiu en les famílies abans de l’aparició de la malaltia, en detectar la malaltia i en l’actualitat. D’aquesta manera, s’ha pogut reflectir d’una manera més plàstica l’evolució de l’Alzheimer i la seva repercussió en l’entorn familiar i en diferents tipologies de famílies.

A partir d’aquesta proposta, l’AFAT ha introduït en les sessions de GAM (grups d’ajuda mútua) aquesta activitat, ja que genera un debat i una empatia entre els mateixos familiars-cuidadors, com també la seva posterior utilització per completar el genograma familiar, poder evidenciar l’evolució i treballar per tal de reforçar els punts que estan més debilitats.

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s