Presentacions_ Fundació Casal l’Amic

La Fundació Casal l’Amic és una organització no lucrativa que té com a objectiu principal l’acció social i educativa amb infància, adolescència i joventut, destinada a la prevenció de situacions de risc social en aquests grups de població. Situada a Campclar des de l’any 1983, treballa fonamentalment als barris de Ponent de Tarragona. Compta amb un centenar de persones, entre professionals, voluntaris i voluntàries, socis i sòcies…, que desenvolupen diferents projectes i programes socials que van atendre el 2011 prop de 5.300 persones al Camp de Tarragona, en especial als barris de Ponent.

L’objectiu principal de la Fundació Casal l’Amic és l’acció socioeducativa adreçada a la prevenció, promoció, formació i inserció personal i social de la infància, adolescència i joventut en risc social i de les seves famílies i de les persones adultes educadores de la comunitat.

Visió: ser una entitat sense afany de lucre que intervé professionalment des d’una perspectiva comunitària i que acompanya el procés d’aprenentatge i creixement professional dels seus membres. Tenir una important cohesió interna, amb implicació activa del seu Patronat, que pren les decisions per acord i consens, i potencia el treball en equip.

Valors: creiem en la sostenibilitat, l’eficiència, el compromís amb la realitat social, l’autonomia professional i econòmica, la creativitat i la innovació professionals, el voluntariat, la construcció de processos internament i externa, i la coherència entre els projectes educatius i l’ideari.

Creiem en la intel·ligència emocional, en la resiliència, en l’autonomia i el sentit de l’humor com a eines personals. En la competència social, la gestió alternativa dels conflictes, l’arrelament a la comunitat i la sostenibilitat com a estratègia col·lectiva. I en el respecte als drets humans, la solidaritat i la justícia social com a ideals per transformar el món.

La proposta que des de la Fundació Casal l’Amic es desenvolupa vinculada a l’En Relació vol aconseguir que els educadors i les educadores de l’entitat puguin reflexionar al voltant del fet del treball en col·laboració entre el món educatiu i l’acció social (espai d’acció habitual dels projectes de la Fundació Casal l’Amic) i diferents pràctiques artístiques.

I és que, des de fa un temps, a la casa s’han desenvolupat diferents accions que vinculen aquests dos mons. Moltes vegades per propostes que arriben i agraden i per les potencialitats que alguns educadors i educadores intueixen, però amb poc marge per reflexionar-hi al voltant i poder identificar i explicitar les potencialitats que aquestes temptatives ofereixen.

Aquesta provocació a l’equip educatiu de la Fundació Casal l’Amic, per tal que reflexioni al voltant d’aquest aspecte, pot esdevenir un procés de canvi en l’equip d’educadors i educadores de la Fundació Casal l’Amic i en el seu posicionament en la intervenció educativa.

Desenvolupar aquesta proposta dins de l’estructura de la Fundació Casal l’Amic ha estat, finalment, possible. Tot i que no ha estat fàcil. Els darrers mesos (podríem dir entre maig i setembre del 2012) han estat plens d’obligades modificacions dins dels equips educatius dels diferents projectes de la casa i això ha provocat o ha fet que treballar amb el total del grup humà i educatiu s’hagi fet més llarg en el temps del que inicialment havíem previst. I s’hagin reduït, també, les accions que havíem pensat al principi. Però podem dir que, tot i aquestes dificultats, finalment hem pogut desenvolupar una mínima acció.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s