Presentacions_Unitat Tècnica d’Immigració i Ciutadania (UTIC) / Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST)

La Unitat Tècnica d’Immigració i Ciutadania és el recurs de l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona destinat a treballar l’acollida de les persones nouvingudes a la ciutat: fem propostes d’informes d’estrangeria a la Generalitat, tallers d’acollida lingüística, assessorament individualitzat, projectes destinats a la interacció entre la població migrant i la població autòctona, etc. D’altra banda, també treballem per a la promoció de la convivència a tot el municipi, donant suport a la gestió d’escales de veïns i veïnes, i posant la mediació i resolució de conflictes a l’abast de tota la població.
Un dels nostres projectes és Tarragona participa, en el qual donem suport tècnic a les associacions de persones migrants tant en el dia a dia, com per a l’organització de la Festa Intercultural de Tarragona (FITA), destinada a promoure les activitats culturals que permeten la interacció i el coneixement mutu entre persones de diferents orígens (autòctons i al·lòctons) que conviuen al municipi.

La proposta artística que presentem en el taller En Relació és possible mitjançant la col·laboració amb l’Asociación de Residentes Bolivianos, l’Associació de Búlgars de Tarragona i l’Associació Filipina de Tarragona Samahan, i està basada en imatges preses a la FITA 2012. Amb la combinació de les fotografies (en color) i els vídeos (en blanc i negre), volem posar en relleu l’exercici que quotidianament fem des de l’UTIC en la interacció amb les persones usuàries del servei, fent equilibris entre la garantia de la igualtat en els drets i en els deures i el reconeixement de les particularitats i les diferències culturals. Un exercici que requereix la transformació constant de la nostra mirada i de la nostra intenció professional, per tal d’abastar les persones en la seva globalitat.

Per portar-la a terme, hem hagut d’exercitar la nostra capacitat de traduir els llenguatges i codis del món artístic i el món social, i garantir la comunicació efectiva entre ambdós. Ens ha permès reflexionar sobre la importància de la identitat cultural en el procés d’acollida i integració en el lloc d’arribada, i en el treball de negociació que significa la gestió dels canvis que el procés d’integració requereix, i que implica totes les parts vinculades a cada projecte migratori.

El Vídeo Polaritats Vitals es podia veure en el LABmediació

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s