Presentacions_ al LABmediació

El 27 de’Octubre, conjuntament amb la inauguració de l’exposició Habeas Corpus el CA Tarragona també va presentar públicament en l’espai del LABmediació alguns processos de treball des de la mediació. Alguns tot just encetats i d’altres, com és el cas del projecte En Relació, mostrant el procés i el resultat final.

Us fem arribar algunes imatges del dia de la inaguració, el text de presentació de l’En Relació que, es pot llegir també en l’espai expositiu.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Text de presentació del taller En Relació que els públics es poden trobar a l’exposició a l’espai del LABMediació:
“EN RELACIÓ TALLER DE COCREACIÓ

UNA PROPOSTA DEL LABMEDIACIÓ A CURA DE MARTA RICART I SINAPSIS, EN COL·LABORACIÓ AMB LA FUNDACIÓ CASAL L’AMIC

25 de maig i el 27 d’octubre de 2012

Han participat de manera puntual o durant tot el procés: Associació de Familiars d’Alzheimer de Tarragona, Fundació Salut i Comunitat, Unitat Tècnica d’Immigració i Ciutadania, Auriga Serveis Culturals, Equip de Prevenció en l’Àmbit de les Drogues i la Sexualitat, Fundació FIAS, Punt Òmnia Torreforta

En Relació és un taller impulsat pel LABmediació i la Fundació Casal l’Amic que ha tingut lloc entre el 25 de maig i el 27 d’octubre de 2012. És una aposta de les dues entitats per innovar i aprofundir en les col·laboracions entre camps professionals allunyats, i facilitar un aprenentatge recíproc que ajudi a innovar en les metodologies de treball i en els formats d’implicació i participació al voltant dels projectes culturals i artístics en contextos locals.

En Relació és una proposta en sintonia amb l’especificitat del CA Tarragona al voltant de la mediació, entesa com un model de treball que afavoreix la intersecció entre les pràctiques artístiques, el territori i, en especial, el seu teixit d’institucions, entitats i comunitats.

El taller plantejava un espai de treball adreçat a professionals de l’educació, la cultura, els serveis socials…, que volguessin desenvolupar processos de cocreació. Ho feia posant l’entorn de treball de cada participant en relació amb l’obra de l’artista Bouchra Khalili, present a«Wet Feet», l’anterior exposició del CA Tarragona. Es tractava que construïssin noves interpretacions sobre el treball de l’artista en un procés que impliqués la posada en pràctica de metodologies i estratègies de cocreació i reflexió.

Els debats al voltant del treball de l’artista i els processos migratoris van posar l’accent sobre les emocions dels individus sotmesos a situacions de canvi sobtats i profunds. Els somnis, les expectatives, els imaginaris, les experiències, les pors van donar peu a triar una temàtica comuna: «els processos de canvi». Aquesta qüestió va servir com a eix per abordar amb una altra mirada la quotidianitat i l’entorn professional de cada participant; per alimentar processos creatius compartits, establir altres relacions i comprendre el dia a dia, els companys, els usuaris, l’entitat des d’una perspectiva centrada en el procés de canvi, i per generar noves interpretacions al voltant d’allò que ja és conegut. ”

SI ET VOLS DESCARREGAR EL FULL DE SALA DEL LABmediació:

Clica    Full sala lab

Anuncis
Anotació | Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s