Qui organitza?

En Relació és una projecte impulsat per el CA Tarragona Centre d’art a través del LABmediació i en col·laboració amb la Fundació Casal l’Amic.

El taller està conduït per Marta Ricart i Sinapsis.

CA Tarragona i LABmediació

El LABmediació desenvolupa una recerca pràctica i teòrica entorn als formats i les metodologies de treball que permeten aprofundir en els potencials i les contradiccions de les pràctiques de mediació entre l’esfera artística i la social.

A través del LABmediació, el Centre d’Art impulsa la implicació de les associacions, les entitats, les institucions i la ciutadania en processos de treball i de producció artística realitzats en un marc de col·laboració complex, on sovint els objectius i els interessos no són coincidents però en el qual tant els agents com les persones i les comunitats que hi participen en treuen profit i, alhora, el procés artístic desenvolupa un diàleg crític amb les realitats amb les quals es relaciona. Aquest conjunt d’interaccions permeten al sector artístic actuar de catalitzador, generar noves sinergies i enfortir l’ecosistema cultural. És en aquest sentit que el CA Tarragona treballa per a generar valor des de la innovació i per a poder transferir els coneixements produïts a d’altres centres d’àmbit nacional, estatal i internacional.

Fundació Casal l’Amic

La Fundació Casal l’Amic desenvolupa una acció socioeducativa adreçada a la prevenció, promoció, formació i inserció personal i social de la infància, adolescència i joventut en risc d’exclusió social i de les seves famílies i adults de la comunitat.

El seu àmbit d’intervenció és el municipi de Tarragona, principalment als barris de Ponent de la ciutat, i els contextos socioeducatius, als espais propis de les accions d’educació no formal i com a complement institucional, oferint recursos socioeducatius,  allà on no arriba l’Administració.

Marta Ricart

Llicenciada en Belles Arts. És artista, educadora i investigadora. La seva trajectòria passa per la recerca, la docència, la dinamització comunitària i l’art.

Ha estat professora associada de la secció de pedagogies culturals de la Facultat de Belles Arts de la UB així com professora de secundària. Realitza projectes artístics de dinamització comunitària des del 2001.

És coautora de les publicacions: Joves, creació i comunitat (Fund.Jaume Bofill) i Processos Creatius Transformadors (Ed.El Serbal).

Sinapsis

Oficina de projectes i processos col·laboratius vinculats a les pràctiques artístiques. La seva pràctica presa com a punt de partida la idea de Mediació, entesa com el desplegament de les estratègies i metodologies necessàries per aconseguir estructures i situacions d’interacció participatives entre institució art i societat que articuli els desitjos, interessos i sabers de tots els involucrats des de l’horitzontalitat i l’heterogeneïtat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s